menu
MEC Leiderdorp -

Eindpunt 1

Oeps! Niet het goede eindpunt…

Helaas! Dit is niet het juiste eindpunt. Je hebt jammer genoeg niet alle stellingen goed. Je kan het natuurlijk nog eens proberen. Kijk opnieuw goed naar de stellingen. We helpen je graag op weg: gebruik de weetjes hieronder om de goede antwoorden te zoeken.

Wist je dat…

  • Je een leeg blikje kan inleveren voor statiegeld? Sinds april 2023 zit er statiegeld op blikjes. Statiegeld werkt zo: je betaalt in de winkel 15 cent extra voor een blikje drinken. Als je dat blikje inlevert, krijg je jouw 15 cent weer terug. Je kan statiegeld krijgen voor blikjes, plastic flessen en sommige glazen flessen. We zamelen blikjes en flessen in omdat deze heel goed gerecycled kunnen worden. Daar maken ze in de fabriek weer nieuwe blikjes en flessen van.
  • Je in een GFT-bak Groente, Fruit en Tuinafval mag gooien? Er mag zelfs nog meer in de GFT-bak: alle etensresten zonder verpakking, maar ook zaagsel uit het konijnenhok of restjes thee en koffie. In de GFT-bak mag je geen verpakkingen gooien, zoals plastic. Van GFT-afval kan compost worden gemaakt. Compost kan je in de tuin gebruiken voor je planten!

Meer weten over afval? Kijk op de website van milieu centraal: www.milieucentraal.nl

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn