menu
MEC Leiderdorp -

Eindpunt 4

Oeps! Niet het goede eindpunt…

Helaas! Dit is niet het juiste eindpunt. Je hebt veel stellingen beantwoord. Maar jammer genoeg heb je ze niet allemaal goed. Je bent natuurlijk wel ver gekomen. Als je het nog eens probeert, vind je vast het juiste eindpunt wel. Kijk opnieuw goed naar de stellingen. We helpen je graag op weg: gebruik de weetjes hieronder om de goede antwoorden te zoeken.

Wist je dat…

  • Veegwagens zijn goed in het opruimen van zwerfafval op straat. Door te vegen belandt er dus ook minder afval in de natuur. Maar wat als iedereen hun afval op straat zou gooien voor de veegwagen? Dan ligt er meer afval dan de veegwagens kunnen opruimen. Je afval op straat zetten zodat het opgeveegd kan worden is dan ook geen goed idee. Doe je afval altijd in een vuilnisbak. Kan je geen vuilnisbak vinden? Neem je afval mee naar huis en gooi het daar weg. Zo zorgen we er samen voor dat Leiderdorp schoon blijft.
  • Veel kauwgom van plastic is gemaakt? Deze soorten kauwgom zijn gemaakt van synthetisch rubber. Dat is eigenlijk een soort plastic. Het mag dan ook niet in de GFT-bak. Daar mogen alleen etensresten in en geen plastic. Kauwgom doe je bij het restafval. Er bestaan ook soorten kauwgom die niet van plastic gemaakt zijn.

Meer weten over afval? Kijk op de website van milieu centraal: www.milieucentraal.nl

 

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn