menu
MEC Leiderdorp -

Over ons

Bijna iedereen weet dat het anders moet, duurzamer. Duurzaam leven geeft een goed gevoel. Het is gezonder en kan Leiderdorpers met elkaar verbinden.

Als inwoner kun je niet de hele wereld veranderen. Er is daarom een belangrijke taak voor de overheid en bedrijfsleven. Maar ook jouw inzet kan helpen. Je kunt je steentje bijdragen. Alle beetjes helpen.

Het MEC (Milieu Educatief Centrum) in Leiderdorp is een centrum voor Natuur- en DuurzaamheidsEducatie (NDE). Natuur en duurzame acties zitten in ons DNA. Wij van het MEC willen mensen informeren, inspireren, motiveren en stimuleren. Dat doen we met lessen die we geven aan het basisonderwijs, maar ook onze gewone bezoekers helpen we graag op weg naar een duurzame manier van leven met aandacht, waardering en zorg voor deze planeet.

Onderdeel van de gemeente

Het MEC is onderdeel van Team Leefomgeving van de gemeente Leiderdorp. De gemeente informeert inwoners ook via de website Goed Leiderdorp over allerlei acties om duurzamer te leven. De Gemeente heeft ook een Agenda Duurzaamheid. Hierin lees je wat de gemeente de komende jaren van plan is om te doen over duurzaamheid.

Wist u dat?

  • Het MEC in 2020 35 jaar bestaat. Sinds 1985 kunnen basisscholen uit Leiderdorp al natuurlessen bij of via ons volgen.
  • Het MEC opgericht is door de werkgroep van schoolbiologen. De eerste gemeentelijke medewerker op het MEC was Aad Rijntalder die in 2015 afzwaaide.
  • Het MEC tot 2009 was gevestigd in het houten gebouwtje dat nu het onderkomen is van de medewerkers van de kinderboerderij.
  • De heemtuin, de kinderboerderij en het park De Houtkamp het ‘leslokaal’ zijn van het MEC.

Even voorstellen…

Benieuwd naar de gezichten achter het MEC? Kijk dan hier.

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn