menu

Activiteiten kinderboekenweek!

Van 5 t/m 16 oktober is het weer kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is Gi-ga-groen!

Dit jaar staat de kinderboekenweek in het thema van alles wat met buiten en de natuur te maken heeft. In de natuur is van alles te ontdekken. Bijzondere dieren, rare plantjes, hoge bergen en diepe meren: de aarde is supermooi! We moeten dan ook goed voor onze wereld zorgen om alles zo mooi te houden. In het MEC weten wij één ding zeker..

De aarde heeft jou nodig!

Tijdens de kinderboekenweek zetten wij twee woensdagmiddagen (5 en 12 oktober) in het teken van goed voor de aarde zorgen. Je kan deze middagen allerlei leuke activiteiten bij ons komen doen: zwerfsteentjes schilderen, luisteren naar een verhaaltje, een afvalspeurtocht en zelf zwerfafval opruimen. Het is een vol programma, maar maak je geen zorgen! We bieden beide woensdagen dezelfde activiteiten aan. Kan je niet alles doen wat je wil doen, dan kan je de week erna nog terug komen.

Wat is er allemaal te doen op woensdag 5 en 12 oktober?

Je bent zelf vrij om activiteiten te kiezen. Je kan een kwartiertje mee komen doen of de hele middag, de keuze is aan jou. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen in basisschoolleeftijd met een volwassen begeleider.

  • Zwerfsteentjes schilderen. Een zwerfsteentje is een steentje dat beschilderd is met een leuk plaatje of leuke tekst. Deze steentjes kan je buiten ergens verstoppen zodat andere mensen ze kunnen vinden. Bij ons kan je zwerfsteentjes komen maken met een boodschap: geen zwerfafval op straat, maar in de vuilnisbak! Er zijn allerlei leuke manieren om dit te schilderen, het MEC komt jou daar bij helpen!
  • Voorleesmoment. We gaan twee keer een stukje voorlezen uit het boek ‘De aarde heeft jou nodig!’. Kom er gezellig bij zitten, luister naar het verhaal en kijk naar alle mooie plaatjes.
  • Afvalspeurtocht. Hoe veel afval ligt er op straat? Waar staan de vuilnisbakken? En wat voor soorten afval zijn er eigenlijk? Tijdens de afvalspeurtocht rondom het MEC ga je met dit soort vragen aan de slag. Vanaf 14.00 tot 17.00 kan je zelfstandig de afvalspeurtocht komen doen!
  • Afvalgrijpers lenen. Leuk voor tijdens de afvalspeurtocht: leen bij ons een afvalgrijper en neem een vuilniszak mee om zelf zwerfafval op te ruimen. Samen maken we Leiderdorp schoon! Afvalgrijpers kunnen geleend worden tussen 14.00 en 17.00, hier kan je zelfstandig mee op stap. TIP: de afvalgrijpers kunnen ook voor langere tijd uitgeleend worden! Vraag het aan een van onze medewerkers.

Het programma is als volgt:

  • 14.00 inloop
  • 14.15 voorleesmoment (c.a. 15 minuten)
  • 14.30 start activiteiten
  • 15.15 voorleesmoment (c.a. 15 minuten)
  • 16.30 laatste inloop
  • 17.00 laatste moment terugbrengen afvalgrijpers

Geef je bij voorkeur op via de bovenstaande knoppen. Vragen over de activiteiten rondom de kinderboekenweek kan je mailen naar MEC@leiderdorp.nl. Hopelijk tot ziens op 5 of 12 oktober!

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn