menu
MEC Leiderdorp -

Deze herfstvakantie is het MEC geopend!

Het MEC is deze herfstvakantie op dinsdag t/m donderdag voor publiek geopend. We hebben dan leuke activiteiten rondom de thema’s duurzaamheid en herfst.

Kom je ook gezellig meedoen?

Deze activiteiten hebben plaats gevonden op van 19-10-21 t/m 21-10-2022.

Meer informatie over onze activiteiten

Water(overlast)tafel

Met de stortbuien in het najaar zal het wel weer een keer zover komen, wateroverlast. Waar moeten we met ons water heen? Deze week kun je serieus met ons spelen met onze water(overlast)tafel.

Wat kun jij doen rond jouw huis zodat het water makkelijker wegstroomt? Al spelenderwijs kom je er achter! Zie hier een filmpje van de klimaat- en watertafel in actie.

Meld je aan voor deze activiteit door ons een mailtje te sturen: mec@leiderdorp.nl

Klimaatspeurtocht

Je hebt vast wel eens gehoord van de opwarming van de aarde. Je noemt dat ook wel klimaatopwarming. Misschien maak je je daar zorgen over. Misschien wil je er meer over weten? Wat kun je er aan doen? En helpt dat wel?

Met de Klimaatspeurtocht doe je opdrachten bij het MEC, in de Houtkamp en in de Heemtuin. De opdrachten gaan over weer, klimaat en water. Leen daarbij een rugzakje met alle benodigdheden. Op een leuke manier leer je al doende wat jij zelf kunt doen tegen klimaatopwarming!


Meld je aan voor deze activiteit via mec@leiderdorp.nl

Download hier alvast de speurtocht (deze zit ook al uitgeprint in het rugzakje):

Creatieve workshop herfst

Sinds kort organiseert onze vrijwilligster Anne-Margot elke woensdagmiddag van 14.00-15.30 uur een gezellige creatieve workshop. De workshop is bedoeld voor kinderen in de basisschool leeftijd, met volwassen begeleider. Klik hier voor meer informatie.

Creatieve workshop zaadpapier

Wat hebben we genoten van alle bloemenpracht in de MEC tuin afgelopen lente en zomer! Onze oud-stagiaire Melody is nog steeds betrokken bij de tuin. Ze is druk in de weer geweest met het oogsten en drogen van allerlei bloemzaadjes.

Tijdens de workshop op donderdag ga je de zaadjes gebruiken om zaadpapier oftewel groeipapier te maken! Dit papier stop je in het voorjaar in de grond, geef je water en… laat de bloemen maar groeien! De bijen en vlinders zullen je dankbaar zijn. Het papier maak je tijdens de workshop helemaal zelf van een oude krant. 

Melody organiseert deze activiteit voor kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar, met volwassen begeleider. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan via mec@leiderdorp.nl. En neem je een oude krant mee?
Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn