menu

Groen doen! in de winter

Heerlijk om in de winter een frisse neus te halen. Ga lekker buiten op avontuur met deze leuke activiteiten en ideeën van het MEC.

De winter is een tijd van ijs en kou. Alleen maar binnen blijven dan? Echt niet! In de winter is er zo veel te doen en te ontdekken in de natuur.

Om je een beetje op weg te helpen heeft het MEC een aantal leuke doe-activiteiten voor jou gemaakt om zelf buiten mee aan de slag te gaan. Via de knoppen hieronder kan je deze bekijken. Zet ze op je mobiel of print ze uit om mee op pad te gaan.

Allemaal doe-ideeën voor in de kerstvakantie en tijdens de winter.

Challenges

Hier kun je straks de MEC winterchallenges downloaden.

Teldagen

Lijkt het je leuk om mee te helpen aan een onderzoek? Doe dan mee met een teldag. Deze teldagen vallen in de winter.

  • Eindejaars plantenjacht
    • Ga van kerst tot en met 3 januari buiten op zoek naar bloeiende planten. Bloeiende planten midden in de winter? Ja echt! Haal een frisse neus en verbaas je over wat er al bloeit. Lees meer op de website van FLORON.
  • Tuinvogeltelling
    • Op 27, 28 en 29 januari organiseert de vogelbescherming weer de tuinvogeltelling. Een half uur tellen en genieten van de vogels in de tuin of op het balkon. Lees meer op de website van de Vogelbescherming.
  • Mollentelling
    • Mollen wonen onder de grond. Lastig om te tellen dus. Maar gelukkig laten ze altijd goed zien dat ze er zijn: door hun molshopen. De mollentelling staat gepland op 11 en 12 februari. Kijk voor meer informatie op de website van tuintelling.
Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn