menu
MEC Leiderdorp -

Groene Piet: doneer een cadeau!

Groene Piet geeft speelgoed een tweede kans!

Maar hij heeft jouw hulp nodig… doe jij ook mee?

Na het grote succes van vorig jaar, is Groene Piet terug!
Heb jij een extra cadeautje over van Sinterklaas? Heeft Piet jou per ongeluk een cadeau gegeven dat je al hebt? Of heb je nog een mooi stuk speelgoed waar je zelf nooit mee speelt? Groene Piet maakt hier graag andere kinderen blij mee! Hij zamelt dit jaar speelgoed in voor gezinnen waar een Sinterklaasfeest niet zo vanzelfsprekend is.

Bekijk het filmpje van Sleutelstad over de Groene Piet actie!

Groene piet.. wie is dat?
Groene Piet wil graag dat er zo min mogelijk speelgoed in de prullenbak wordt gegooid. Goed speelgoed waar jij niet (meer) mee speelt, daar kan een ander kind nog wel mee spelen! Met al het speelgoed dat er over is kunnen namelijk nog veel kinderen blij gemaakt worden!

Wil jij mee doen?
In het atrium van de Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110) staat vanaf 21 november, naast de balie van Incluzio, een grote groene cadeaukist. Hierin kan je een stuk speelgoed achterlaten. Op 4 december worden alle ingezamelde cadeaus uit deze kist uitgedeeld aan de kinderen van gezinnen, waar een Sinterklaasfeest niet vanzelfsprekend is.

Groene Piet krijgt het liefst speelgoed..
•             .. voor kinderen in basisschoolleeftijd.
•             .. dat over is van de feestdagen. Bijvoorbeeld iets dat je dubbel hebt gekregen. Oeps, foutje van
de Sint! Een nieuw gekocht cadeautje mag uiteraard ook.
•             .. dat het nog goed doet. (niet kapot dus) Voor kapot speelgoed: lees onderaan dit artikel verder.
•             .. dat schoon is.
•             .. dat nog in de originele verpakking zit. (indien nog aanwezig)

Doneren kan tot en met 3 december, dan neemt Groene Piet de kist met cadeaus weer mee.

Activiteitenmiddag woensdag 29 november
Rondom de inzamelactie organiseert Groene Piet ook een leuke middagactiviteit voor kinderen in het MEC. Doe je deze middag ook gezellig mee aan de Duurzame Pietenspeurtocht? En……heb jij thuis nog nieuw speelgoed dat je niet gebruikt omdat je het dubbel hebt of omdat je het niet zo leuk vindt? Neem het deze middag mee, want de Groene Piet verrast er graag een ander kind mee (dat misschien niet zoveel speelgoed heeft).

Wat kun je doen met kapot speelgoed?
Heb je nog een stuk speelgoed dat niet geschikt is om te doneren, bijvoorbeeld omdat het kapot is? Dan kan je deze ook meenemen naar het MEC op 29 november. Groene Piet ziet namelijk ook graag dat ook het kapotte speelgoed goed gebruikt wordt, door het in de juiste vuilnisbak te gooien.

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn