menu

‘Groene Piet’: doneer een cadeau!

Groene Piet geeft speelgoed een tweede kans!
Maar hij heeft jouw hulp nodig… doe jij ook mee?

december 2022

Heb jij een extra cadeautje over van Sinterklaas? Heeft Piet jou per ongeluk een cadeau gegeven dat je al hebt? Of heb je nog een mooi stuk speelgoed waar je zelf nooit mee speelt? Groene Piet maakt hier graag andere kinderen blij mee! Hij zamelt dit jaar speelgoed in voor de kinderen van Oekraïense vluchtelingen.

Groene piet.. wie is dat?

Groene Piet wil graag dat er zo min mogelijk speelgoed in de prullenbak wordt gegooid. Goed speelgoed waar jij niet (meer) mee speelt, daar kan een ander kind nog wel mee spelen! Daarom blijft Groene Piet ook na pakjesavond nog even in Nederland. Met al het speelgoed dat er over is kunnen namelijk nog veel kinderen blij gemaakt worden!

Wil jij mee doen?

In het atrium van de Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110) staat, naast het MEC en tegenover de bibliotheek, een grote groene cadeaukist. Hierin kan je een stuk speelgoed achterlaten. Op 15 december worden alle ingezamelde cadeaus uit deze kist uitgedeeld aan de kinderen van Oekraïense vluchtelingen.

Groene Piet krijgt het liefst speelgoed..

  • .. voor kinderen in basisschoolleeftijd.
  • .. dat over is van de feestdagen. Bijvoorbeeld iets dat je dubbel hebt gekregen. Oeps, foutje van de Sint! Een nieuw gekocht cadeautje mag uiteraard ook.
  • .. dat het nog goed doet. (niet kapot dus! voor kapot speelgoed, zie onderaan deze pagina)
  • .. dat schoon is.
  • .. dat nog in de originele verpakking zit. (indien nog aanwezig)
  • Doneren kan tot en met woensdag 14 december, dan neemt Groene Piet de kist met cadeaus weer mee.

Activiteitenmiddag woensdag 7 december

Rondom de inzamelactie organiseert Groene Piet ook een leuke middagactiviteit in het MEC. Je kan deze middag cadeautjes komen ruilen. Misschien heb je namelijk wel iets gehad van de Sint dat je liever met een ander wilt ruilen voor een nieuw cadeautje. Of kom deze middag de duurzame pietenspeurtocht doen in de omgeving van het MEC.

Heb je nog een stuk speelgoed dat niet geschikt is om te doneren, bijvoorbeeld omdat het kapot is? Dan kan je deze ook meenemen naar het MEC op 7 december. Groene Piet ziet namelijk ook graag dat ook het kapotte speelgoed goed gebruikt wordt, door het in de juiste vuilnisbak te gooien.

Je kan je voor deze activiteit aanmelden via onderstaande knop. Kijk ook hier voor meer woensdagmiddagactiviteiten van het MEC.

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn