menu

IVN Winterwandeling door de Houtkamp

Loop je op zondag 25 februari ook mee met de winterwandeling door Park de Houtkamp in Leiderdorp? De wandeling wordt begeleid door natuurgidsen van IVN Leidse regio en is een samenwerking met het Milieu Educatief Centrum.

Tijdens het wandelen, kijken we hoe planten en dieren deze zachte winter doorkomen. Ook gaan we op zoek naar de duidelijk aanwezige lentesignalen in de vorm van knoppen, vroeg bloeiende struiken, late vruchten, en stinsenplanten. Wie weet treffen we naast het sneeuwklokje ook het lenteklokje al aan? Mezen, eksters en halsbandparkieten zijn al territoria aan het bezetten rondom hun toekomstige nesten en grote bonte spechten kun je horen roffelen in het park.

De wandeling start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Startpunt is het Milieu Educatief Centrum (MEC) buiten aan de rechter zijkant van het gebouw de Sterrentuin, van Diepeningenlaan 110E in Leiderdorp. Na afloop van de wandeling kunnen we napraten in het MEC onder het genot van warme dranken en koek.

Deelname aan de wandeling is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor de versnapering vragen we een kleine bijdrage van €1,-.

Meer informatie over IVN Leidse regio en andere activiteiten staan op www.ivn.nl/leidseregio.

Beeld: Ada van der Aar

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn