menu

Kom je woensdagmiddag ook een rugzakje lenen?

Op slootjessafari? Naar paddenstoelen speuren en uitvinden hoe ze heten? Of een wedstrijdje afval opruimen doen?

Elke woensdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur is het Milieu Educatief Centrum (MEC) Leiderdorp open voor publiek en staan er rugzakjes klaar om – gratis – uitgeleend te worden. In de rugzakjes zitten alle benodigdheden voor een leuke middag in de buitenlucht. Denk aan loeppotjes, zoekkaarten, handschoenen, hesjes, etc. Ook kun je natuurlijk de bijbehorende visnetjes en grijpers lenen.

Nieuw zijn de rugzakjes met een ‘Klimaatspeurtocht’ door de Houtkamp. Deze rugzakjes zijn bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Klimaatspeurtocht

Je hebt vast wel eens gehoord van de opwarming van de aarde. Je noemt dat ook wel klimaatopwarming. Misschien maak je je daar zorgen over. Misschien wil je er meer over weten? Wat kun je er aan doen? En helpt dat wel?

Met de Klimaatspeurtocht doe je opdrachten bij het MEC, in de Houtkamp en in de Heemtuin. De opdrachten gaan over weer, klimaat en water. Leen daarbij een rugzakje met alle benodigdheden. Op een leuke manier leer je al doende wat jij zelf kunt doen tegen klimaatopwarming!

Download hier alvast de speurtocht (deze zit ook al uitgeprint in het rugzakje):

Klimaatspeurtocht in de Houtkamp

Meer informatie? Stuur je een mail naar mec@leiderdorp.nl of loop even naar binnen!

Hopelijk tot ziens!

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn