menu

Heel Leiderdorp wipt. Tegels welteverstaan. Jij ook?

Doe jij mee met het NK Tegelwippen?

De gemeente Leiderdorp daagt een nog te bepalen gemeente uit voor een wedstrijdje Tegelwippen. Dit onder het motto Tegel eruit! Plantje erin! Wethouders van gemeentes die de tegel oppakken, laten vast zien hoe het moet..

Tegelwippen tegen hittestress en wateroverlast

Tegels, stenen en asfalt, weerkaatsen de hitte van de zon. Gras, bomen en planten absorberen de warmte. En ze houden ook water vast. In een stenen omgeving is het snel een paar graden warmer dan in een park. Groen in de buurt, zorgt er ook voor dat het minder stoffig wordt als het droog is. En dat het water weg kan, als het veel regent.

Grootschalig, helpen parken, bossen, groenstroken, groene daken en meer water in de wijk. Maar kleinschalig, kun je als bewoners samen een bijdrage leveren door je tuin te groener te maken. Als alle 12.000 huishoudens in Leiderdorp, 6 tegels van 30 x 30 cm vervangen door groen, betekent dat 1 voetbalveld meer groen! Moet kunnen toch?

Meer over NK Tegelwippen lees je hier.

Leiderdorp zet je in de bloemetjes

Om het Tegelwippen nog leuker te maken, start de gemeente binnenkort een actie met vouchers om met korting plantjes aan te schaffen. Volg de berichtgeving!!

Dromen van tuinen

Misschien heb je al eens van droomtuintjes gehoord. Je kunt voor zo’n gewipte tegel een droomtuintje in de plaats leggen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van plantjes, zaadjes en spullen die je in het bos kunt vinden een prachtig kunstwerkje. Je kunt er ook nog je eigen knutsels in kwijt!

Hoe maak ik een droomtuintje?

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn