menu
MEC Leiderdorp -

Lezing Zwerfinator – zaterdag 16 september

Laat jij je op zaterdag 16 september 2023 (World Clean Up Day) ook inspireren tijdens de lezing van de Zwerfinator Dirk Groot?

Deze interessante lezing over zwerfafval en plastic rapen wordt georganiseerd door de Straatjutters Leiderdorp ter ere van hun 5-jarig bestaan (met dank aan hun sponsors).

Wie is de Zwerfinator?

Dirk Groot, alias De Zwerfinator is een groot strijder tegen zwerfafval en plastic soup en hij gaat veel verder dan alleen zwerfafval rapen. Hij neemt je tijdens deze gratis lezing mee in zijn reis als zwerfafvalraper en vertelt vol enthousiasme over datagericht zwerfafvalonderzoek, zijn resultaten daarmee en zijn ambities voor de toekomst.

De lezing wordt georganiseerd door De Straatjutters, een enthousiaste groep vrijwilligers, die samen met jou Leiderdorp nog mooier wil maken. Dit doen ze door het opruimen van zwerfafval en sigarettenpeuken. Maar ook met acties om iedereen van dit probleem bewust te maken, zoals deze lezing.

Zien we jou op 16 september?

De lezing van de Zwerfinator is gratis en begint om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in het Weteringpark, kantine van VIJL, Boomgaardlaan 18 in Leiderdorp. Aanmelden is niet nodig. Zet 16 september snel in je agenda.

Wil jij ook zwerfafval rapen?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook iets doen? Je bent heel erg welkom! Elke week verzamelen de Straatjutters om 09.45 uur, de ene week op vrijdag en de andere op zaterdag. Bekijk hier de agenda.

Afvalopruimmaterialen als handschoenen, afvalgrijpers en veiligheidshesjes haal je bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) (wo middag open) of de voormalige Spar in de Hoofdstraat (vr ochtend). Of ontvang deze in bruikleen na afloop van de lezing van de Zwerfinator.
Lees hier meer over het werk van de Straatjutters Leiderdorp

Je kunt ook aan de slag als ZAPper (ZwerfAfvalPakker)
Wil je liever alleen, met een vriend of vriendin of misschien wel met je gezin zwerfafval gaan opruimen? Wanneer je de hond uitlaat of bijvoorbeeld hardloopt? Dat kan als ZAPper voor de gemeente Leiderdorp.
Vraag hier meer informatie aan over ZAPpen.
Download de online folder over ZAPpen.

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn