menu
MEC Leiderdorp -

Nationale Bijentelling van 15 t/m 24 april!

Van 15 t/m 24 april is er weer de Nationale Bijentelling! Een mooie gelegenheid om eens rustig op een mooie groene plek te gaan zitten en kijken. Maar kun je de verschillende soorten bijen eigenlijk wel herkennen? Zeker, met een beetje hulp, lukt dat iedereen. Bereid je goed voor en doe mee aan een speciaal online webinar op 15 april!

Nationale Bijentelling

Online webinar: Bijen en hommels leren herkennen
Op maandag 15 april van 20.00 tot 21.15 uur is er een online webinar met als thema:
‘Hoe kan je een (wilde) bij, een hommel en een zweefvlieg uit elkaar houden ‘. Je kan meedoen na aanmelding bij  IVN Zuid -Holland:
https://www.ivn.nl/provincies/zuid-holland/cursussen-over-de-natuur/workshop-bijen-en-hommels-leren-herkennen/
of via de website van IVN Leidse regio bij activiteiten.

Meedoen aan de Nationale Bijentelling
Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je heel graag meedoen aan de Nationale Bijentelling van 15 t/m 24 april? Leuk! Tip: het is een superleuke activiteit om samen met kinderen te doen.
Schrijf je hier in voor de Nationale Bijentelling!

Wil je jouw tuin ook weer aantrekkelijker maken voor bijen?
In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Bijen zijn onmisbaar voor de bestuiving van onze eetbare gewassen en onze wilde planten. Wil jij de bij ook graag weer de ruimte geven in jouw tuin? Superfijn!  Zorg voor zoveel mogelijk bloemen in je tuin, ze zullen bijen aantrekken. Wil je nog meer doen? Doe dan mee aan het NK Tegelwippen: haal tegels uit je tuin en vervang ze door prachtige (bloeiende) planten, gras en hagen. De bij zal je dankbaar zijn!

Nationale Bijentelling

Op de foto: de Solitair bij

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn