menu

Winterwandeling IVN in de Houtkamp

Sneeuwstorm, klimaatverandering of niet, de winterwandeling in park De Houtkamp gaat door! Het is natuurlijk op dit moment nog ongewis wat er half februari te vinden is in de wakkere dan wel (nog) slapende natuur.

Deze activiteiten hebben plaats gevonden tussen 13-2-2021 en 21-2-2021.

Gezien de situatie is de jaarlijkse wandeling onder begeleiding van IVN-natuurgidsen van de Werkgroep Leiderdorp [ivn.nl/leiden] niet mogelijk. Nu worden in het park informatiebordjes neergezet. Op enkele bordjes na worden ze langs verharde paden gezet. Hierdoor kunnen personen met een rollator of in een rolstoel ook meedoen (als de sneeuw weg is).

•    Zaterdag 13 en zondag 14 februari tussen 10:00 en 16:00 uur.
•    Zaterdag 20 en zondag 21 februari tussen 10:00 en 16:00 uur.

De winterwandeling staat ook aangegeven in de IVN routes-app. De app en de wandeling kunnen vooraf thuis al worden gedownload op je smartphone [ivn.nl/ivn-routes]. Je kunt de app ook vinden in de appstore. Zo kun je op elk gewenst moment van het park en de natuur genieten.

Informatie en tekst vind je in de downloads. Zie het groene vak aan de rechterkant van deze pagina.

De bordjes staan er tussen 10:00 en 16:00 uur zodat niet iedereen op hetzelfde moment hoeft te beginnen met de wandeling. Er is ook geen vaste route aangegeven, struin rustig in eigen tempo over de paadjes door het park. Wel is er een kaartje van het park (zie documenten) waarop de punten staan aangegeven, de app geeft aan waar een informatiebordje staat, of laat je spontaan verrassen waar iets te zien valt.

Zie ook het informatiedocument met een kaart van het park, en het tekstboekje met daarin (bijna) alle beschreven waar te nemen natuurfenomenen.

Iedereen wordt met nadruk gevraagd zich aan de geldende maatregelen tegen het coronavirus te houden. Geef elkaar de ruimte! Is het te druk? Kom dan op een ander moment terug!

Je hoeft je niet aan te melden.

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn