menu
MEC Leiderdorp -

Woensdagmiddag-activiteiten van 14.00-15.30!

Op woensdagmiddag is het MEC van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. We organiseren dan ook een leuke activiteit voor kinderen.

Wat gaan we doen?

De kinderactiviteit bestaat meestal uit een inleiding, een buitengedeelte en een verwerking/creatief onderdeel binnen. We starten om 14.00 uur en om 15.30 uur ronden we af. De activiteit is bedoeld voor kinderen tussen 3 t/m 12 jaar (zie de wekelijkse beschrijving), met volwassen begeleider. Gezien het beperkt aantal plekken, graag van tevoren opgeven. Dit kan via mec@leiderdorp.nl of via de aanmeldknop onderaan dit bericht, onder vermelding van naam en aantal kinderen.

Eerstvolgende activiteit: woensdag 27 september

Woensdag 27 september staat het MEC in het teken van de bodemdierendagen. Tijdens deze dagen leren we van alles over bodemdieren. Je kan ook zelf op onderzoek uitgaan en buiten meedoen aan de bodemdierentelling. Dat kan in jouw eigen tuin, maar ook in een park of op het balkon. In het MEC gaan we deze woensdag hier mee aan de slag!

We gaan buiten op zoek naar verschillende bodemdieren. Waar kun je die het beste zoeken? En vind je op elke plek dezelfde dieren? Welke bodemdieren zijn er allemaal? Je leert vandaag ook hoe je thuis mee kan doen aan de bodemdierendagen.

Klik hier voor meer informatie over de bodemdierendagen.

DatumActiviteitWat gaan we doen?
wo 27 septBodemdierendag (vanaf 4 jaar)De Bodemdierendagen komen er weer aan! Je kan dan buiten gaan zoeken welke bodemdieren er allemaal zijn. Vandaag zoeken we samen naar diertjes en kijken we wat er allemaal leeft op en onder de grond.
OktoberNog even wachten..De nieuwe planning voor oktober komt er aan! Hou deze pagina in de gaten.

Vorige activiteiten

Hieronder staan de vorige 3 activiteiten. Oudere activiteiten zijn terug te vinden in ons archief.

Woensdagmiddag 20 september gaan we in het MEC survivallen! We hoeven gelukkig meestal niet te survivallen (overleven) in Nederland. Het eten ligt in de supermarkt en er komt schoon water uit de kraan. Als je de weg kwijt ben, kijk je op je mobiel. Maar wat nou als je in de natuur bent en je geen kraan of supermarkt kan vinden? En je mobiel leeg is? Stopcontacten groeien helaas niet op bomen!

Vandaag leren we van alles over overleven in het wild. We gaan slootwater schoonmaken met een zelfgemaakt filter, zoeken uit hoe je kan klokkijken zonder klok, speuren naar eetbare planten in het park en leren hoe een kompas werkt. Kom je ook mee survivallen in het park?

Let op! Deze activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar.

Woensdagmiddag 13 september gaan we een afval-opruim wedstrijd doen in de omgeving van het MEC! Het is namelijk bijna World Cleanup Day (za 16 nov). Op deze dag helpen mensen over de hele wereld mee  om de aarde schoon te maken. Wij gaan dat woensdag ook doen, maar we maken er een wedstrijd van!

We gaan om 14.00 van start. Je krijgt per team een afvalzak, een bakje en afvalgrijpers. Je hebt dan één uur om zo veel mogelijk zwerfafval buiten op te ruimen. Sigarettenpeuken kan je apart verzamelen. Om 15.00 komt iedereen weer terug bij het MEC. We wegen dan de afvalzakken en tellen de peuken. Degene met de zwaarste afvalzak wint en krijgt een prijsje! Degene met de meeste peuken krijgt ook een prijsje. Iedereen die mee doet krijgt van ons ook een koekje en een glaasje limonade na afloop. Doe jij ook mee met het schoonmaken van Leiderdorp?

Woensdag 6 september gaan we op zoek naar spinnen in de omgeving van het MEC! Sommige mensen zijn bang voor spinnen, maar het zijn eigenlijk hele nuttige diertjes. Ze eten namelijk insecten, zoals muggen! Elk jaar is in Nederland de Nationale Spinnentelling. Tijdens deze dagen kan iedereen in hun eigen achtertuin (en huis!) spinnen tellen. Zo leren we met zijn allen steeds meer over spinnen.

In het MEC gaan we samen op zoek naar spinnen in de Houtkamp. We leren waar spinnen wonen en hoe verschillende spinnen eten zoeken. Je leert ook hoe je zelf mee kan doen met de Spinnentelling. Na de ontdekkingstocht buiten kan je nog een klein knutselwerkje maken in het MEC.

Meedoen met de activiteit van 27 september?

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn