menu

Woensdagmiddag-activiteiten van 14.00-15.30!

Op woensdagmiddag is het MEC van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. We organiseren dan ook een leuke activiteit voor kinderen.

Wat gaan we doen?

De kinderactiviteit bestaat meestal uit een inleiding, een buitengedeelte en een verwerking/creatief onderdeel binnen. We starten om 14.00 uur en om 15.30 uur ronden we af. De activiteit is bedoeld voor kinderen tussen 3 t/m 12 jaar (zie de wekelijkse beschrijving), met volwassen begeleider. Gezien het beperkt aantal plekken, graag van tevoren opgeven. Dit kan via mec@leiderdorp.nl of via de aanmeldknop onderaan dit bericht, onder vermelding van naam en aantal kinderen.

Eerstvolgende activiteit: woensdag 29 mei 2024

Op woensdag 22 mei is er helaas geen woensdagmiddagactiviteit in het MEC.

Kom jij woensdag 29 mei ook naar de eerste editie van het Repair Café Kids?
Vandaag kan je voor het eerst in het MEC met de vrijwillige reparateurs van het Repair Café aan de slag met jouw kapotte spullen. Heb je een stuk speelgoed dat het niet meer doet of dat kapot is? Of zit er een gat in jouw lievelingstrui? Gooi ze niet weg, maar kom ze repareren tijdens het Repair Café Kids! Samen met de reparateurs leer je hoe je jouw kapotte spullen weer heel kan maken.

Het Repair Café Leiderdorp vindt elke eerste vrijdag van de maand tussen 13.30 en 15.30 plaats in het MEC. Deze woensdagmiddag editie is speciaal voor kinderen. Meer informatie over het Repair Café?

 

Datum Activiteit Wat gaan we doen?
wo 29 mei  Repair Café Kids Deze woensdagmiddag staat er een speciale activiteit op de planning: de eerste editie van het Repair Café Kids! Heb je kapotte spulletjes thuis? De reparateurs gaan samen met jou aan de slag om deze weer te repareren.
wo 5 juni  Afval opruimen en afvalspel Op 5 juni is het Wereldmilieudag! Vandaag hebben we het over het milieu. Zorgen we wel goed voor onze aarde? Help jij vandaag een handje door afval te komen opruimen en het leuke afvalspelletje te doen in het MEC?
wo 12 juni Slootsafari

De IVN Slootjesdagen zijn weer begonnen! Op 12 juni kan je ook op slootjessafari gaan bij het MEC. Bij ons leen je een emmertje en een zoekkaart. Daarna ga je lekker buiten vissen in de sloot. Welke diertjes vis jij op?

 

 

Vorige activiteiten

Hieronder staan de vorige 3 activiteiten. Oudere activiteiten zijn terug te vinden in ons archief.

Op woensdag 13 maart vieren we Global Recycling Day in het MEC! Op deze dag besteden we aandacht aan het hergebruiken en recyclen van afval. Wist je dat je van oude spullen namelijk vaak nieuwe spullen kan maken? Vandaag maken we allerlei leuke knutselwerkjes met “afval”. Heb je thuis nog iets leuks om mee te knutselen, zoals een theedoosje of plastic bakje? Neem die vooral ook mee!

 

Woensdag 6 maart staat in het teken van het begin van de lente! Ben jij benieuwd wat er allemaal te ontdekken is aan het begin van de lente? Het is nog vroeg, maar de natuur is al langzaam wakker aan het worden. Leen een rugzakje bij het MEC met leuke challenges en materiaal om mee op ontdekkingstocht te gaan. Ga bijvoorbeeld op zoek naar bladknoppen en bollen & knollen!

Woensdag 28 februari gaan we afval grijpen bij het MEC! Afval op straat is niet fijn…. maar wist je dat het heel leuk is om met een afvalgrijper de straat schoon te maken? Met de Afvalbingo van het MEC erbij maak je er écht iets leuks van. Kijk welke soorten afval jij allemaal kan vinden op straat. Lever je de afvalbingo weer in bij het MEC, dan krijg je van ons een leuke kleurplaat!
Deze activiteit gaat helaas niet door. Zodra er een nieuwe afvalopruimactiviteit gepland is, is deze hier te vinden.

 

Meedoen met de activiteit van 29 mei 2024?

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn