menu

Woensdagmiddag-activiteiten van 14.00-15.30!

Op woensdagmiddag is het MEC van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. We organiseren dan ook een leuke activiteit voor kinderen.

Wat gaan we doen?

De kinderactiviteit bestaat meestal uit een inleiding, een buitengedeelte en een verwerking/creatief onderdeel binnen. We starten om 14.00 uur en om 15.30 uur ronden we af. De activiteit is bedoeld voor kinderen tussen 3 t/m 12 jaar (zie de wekelijkse beschrijving), met volwassen begeleider. Gezien het beperkt aantal plekken, graag van tevoren opgeven. Dit kan via mec@leiderdorp.nl of via de aanmeldknop onderaan dit bericht, onder vermelding van naam en aantal kinderen.

Eerstvolgende activiteit: woensdag 19 juni 2024

Woensdag 19 juni kan je bij het MEC komen leren over de metamorfose. Want wat is de metamorfose eigenlijk? Sommige diertjes zien er erg anders uit als ze jong of volwassen zijn. Een rups en een vlinder bijvoorbeeld. Vandaag kan je dat zelf komen ontdekken. We hebben kikkervisjes in het MEC die je van dichtbij mag bekijken. Je kan ook materialen lenen om zelf te gaan speuren naar diertjes in het park!  
 
 
Datum Activiteit Wat gaan we doen?
wo 19 juni Metamorfose Op 19 juni kan je bij het MEC komen leren over de metamorfose. Wat is de metamorfose? Welke diertjes ondergaan een metamorfose? Leen bij ons een rugzakje om zelf diertjes te gaan zoeken die metamorfose ondergaan. Je mag ook de kikkervisjes in het MEC van dichtbij bekijken!
wo 26 jun Minidiertjes Safari 26 juni kan je weer op minidiertjes safari gaan in de Houtkamp. Bij ons leen je een rugzakje met materiaal om naar kleine beetjes te gaan zoeken in het park. Welke diertjes kan jij vinden?
   

 

 

 

Vorige activiteiten

Hieronder staan de vorige 3 activiteiten. Oudere activiteiten zijn terug te vinden in ons archief.

Op woensdag 13 maart vieren we Global Recycling Day in het MEC! Op deze dag besteden we aandacht aan het hergebruiken en recyclen van afval. Wist je dat je van oude spullen namelijk vaak nieuwe spullen kan maken? Vandaag maken we allerlei leuke knutselwerkjes met “afval”. Heb je thuis nog iets leuks om mee te knutselen, zoals een theedoosje of plastic bakje? Neem die vooral ook mee!

 

Woensdag 6 maart staat in het teken van het begin van de lente! Ben jij benieuwd wat er allemaal te ontdekken is aan het begin van de lente? Het is nog vroeg, maar de natuur is al langzaam wakker aan het worden. Leen een rugzakje bij het MEC met leuke challenges en materiaal om mee op ontdekkingstocht te gaan. Ga bijvoorbeeld op zoek naar bladknoppen en bollen & knollen!

Woensdag 28 februari gaan we afval grijpen bij het MEC! Afval op straat is niet fijn…. maar wist je dat het heel leuk is om met een afvalgrijper de straat schoon te maken? Met de Afvalbingo van het MEC erbij maak je er écht iets leuks van. Kijk welke soorten afval jij allemaal kan vinden op straat. Lever je de afvalbingo weer in bij het MEC, dan krijg je van ons een leuke kleurplaat!
Deze activiteit gaat helaas niet door. Zodra er een nieuwe afvalopruimactiviteit gepland is, is deze hier te vinden.

 

Meedoen met de activiteit van 5 juni 2024?

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn