menu

Afvalopruimwedstrijd:2 kg afval en 800 peuken

Kinderen verzamelden tijdens een speciale afvalopruimwedstrijd heel veel afval en sigarettenpeuken. Wat een kanjers! Deze actie werd georganiseerd door het Milieu Educatief Centrum (MEC) Leiderdorp in het kader van World Clean Up Day.

Wat zijn alle kinderen met super veel enthousiasme aan de slag gegaan.
Gewapend met handschoenen en zwerfafvalgrijper, ruimden ze met elkaar maar liefst 2 kilo afval op. En ook verzamelden ze nog 800 sigarettenpeuken. Zo maakten ze Leiderdorp een stuk schoner. En dat alles in maar 1 uur tijd.
Voor alle kinderen die meededen aan de wedstrijd: heel erg knap gedaan. Jullie zijn een voorbeeld voor anderen. Wij zijn trots op jullie!

Op de foto zie je de winnaars van de wedstrijd: beide enthousiaste zwerfafvalpakkers wonnen een knutselpakket van gerecycled materiaal.

Elke woensdagmiddag een activiteit, kom jij ook?

Het MEC organiseert bijna elke woensdagmiddag een leuke activiteit die te maken heeft met natuur, duurzaamheid en/of klimaat. Wil jij daar ook wel eens bij zijn? Leuk, we zien je graag!
Bekijk hier alle activiteiten!

Zelf aan de slag?

Wil je ook aan de slag als ZwerfAfvalPakker? Dan kan je materialen lenen bij het MECNeem contact op of kom een keertje langs op woensdagmiddag. Tip: opruimen is extra leuk met zwerfafvalbingo van het MEC. Je download ‘m hier.

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn