menu

De kruidentafel is terug!

Misschien heb je hem al zien staan: het tafeltje met kruiden bij het MEC staat weer voor de deur. We zetten de tafel meestal buiten van dinsdag tot en met donderdag van 9 tot 5. Op woensdagmiddag zijn wij altijd open en zal de kruidentafel gegarandeerd buiten staan. Tegen het einde van de herfst en in de winter zal de kruidentafel niet meer buiten staan.

Zin in wat verse kruiden voor in de thee, door de soep of kruidenboter? Loop gerust even langs, het is namelijk allemaal gratis.

De kruiden worden vers geplukt uit de tuin naast het MEC. Deze tuin is vorig jaar opnieuw ingericht in drie verschillende vakken: keukenkruiden, theekruiden en bloemen voor bijen en vlinders. In de warme maanden groeit alles hard, wij hebben dan ook vaak meer kruiden dan wij zelf kunnen gebruiken. De kruidentafel is daarbij een uitkomst: de kruiden worden goed gebruikt en iedereen kan kennis komen maken maken met heerlijk ruikende eetbare planten uit de natuur. Als je langs komt bij de kruidentafel, kom dan vooral ook even een kijkje nemen in de MEC-tuin.

De kruiden op de tafel zijn afgeknipt en in water gezet om mooi vers te blijven. Een deel van de kruiden kan op deze manier thuis gestekt worden, maar lang niet alle. Als je op zoek bent naar planten om in de tuin, op het balkon of in huis te zetten is het makkelijker om deze in het tuincentrum te kopen of zelf te kweken. Wij geven hier graag advies over, als onze deur open staat kan je met vragen altijd even naar binnen lopen. Ook hebben wij soms wat stekjes of losse plantjes over in de tuin die meegenomen mogen worden, als toevoeging aan een bestaande kruidentuin of als start voor een nieuwe.

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn