menu

De Taaltoppers leren wat ploggen is

Vorige week waren de Taaltoppers van de Willem Alexander School op bezoek. Ze werkten al spelenderwijs aan hun woordenschat. Zo leerden ze bij het MEC over het oer Nederlandse woord ‘ploggen’. Een mix van joggen en het Zweedse Plocka, wat oprapen betekent.

De les was erg leuk en leerzaam, ook de kinderen hebben dat zo ervaren. Het ploggen was lekker fysiek en ook de opdracht daarna vonden ze leuk om te doen. Fijn dat je ook de tijd nam voor hun enthousiasme om te ruimte te verkennen met de opgezette dieren.

De Taaltoppers maakten een groenstrook onder de flats schoon. Die lag bezaaid met blikjes en sigarettenpeuken. Waarom liggen er zoveel peuken, meester? De meester had ook geen idee. Het zag er treurig uit! Ik ga nooit roken, meester, en ga ze al helemaal niet van het balkon gooien.. De meester was iets vrolijker!

Daarna hadden we het ook nog over verpakkingen. We lieten de kinderen hun eigen verpakking ontworpen. Deze was van koekjesijs. Het bestaat uit appelsap met kruimels chocoladekoekjes en het moet in de diepvries. Denk wel dat het zal smaken!

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn