menu
MEC Leiderdorp -

De zee begint óók bij Winkelhof

De Rotary-actie Hier begint de Zee, Niets Ingooien AUB is een groot succes. Bij scholen en sportverenigingen in Leiderdorp vind je de tegel op opvallende plaatsen. Vrijdag 6 oktober heeft wethouder Herman Romeijn ook een tegel onthuld bij de ingang van Winkelhof, naast Gading. “Een actie als deze maakt duidelijk dat afval niet in de put hoort, maar in de prullenbak. Wat in de put verdwijnt kan uiteindelijk in zee terechtkomen”, aldus Romeijn. “De gemeente werkt hard aan een beter milieu en verwacht van de inwoners hetzelfde. Daarom steunen we de tegelactie van Rotary van harte.”

Romeijn werd bij de onthulling geassisteerd door deelnemers Dorien en Anoud van Gading. Zij maakten speciaal voor de onthulling een object dat de zee en het strand voorstelt. Daaronder kwam de tegel tevoorschijn.  “Ook Winkelhof draagt graag een tegel bij aan dit initiatief, er liggen inmiddels negen tegels rond het winkelcentrum”, zegt asset manager Marvin de Roode van Werldhave, eigenaar van Winkelhof. “Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn voor ons belangrijke thema’s. Dat begint bij een schone omgeving in en rond Winkelhof.  Een actie als deze maakt ons er allemaal van bewust dat een schoner milieu bij onszelf begint.” Onlangs is ook een insectenhotel geplaatst bij Winkelhof aan de kant van de Dubloen/Heinsiuslaan.

Op zaterdag 7 oktober organiseerde Winkelhof daarom in samenwerking met Rotary Club Leiderdorp en het Milieu Educatief Centrum MEC een dag waarin het milieu en duurzaamheid centraal stonden: Samen natúúrlijk duurzaam. Kinderen konden zwerfafvalbingo spelen, energiecoaches gaven advies en Rotary Club Leiderdorp gaf informatie over de tegelactie.

“De oorsprong van de tegelactie ligt in Frankrijk, waar al veel van dit soort tegels zijn geplaatst”, vertelt Frank Weber, duo-voorzitter van Rotary Club Leiderdorp. “Rotary Club Katwijk-Noordwijk bracht het initiatief naar Nederland, en wij hebben het voor ons dorp geadopteerd.” Voor de actie heeft de club contact gezocht met de gemeente die de actie heeft omarmd. We roepen bedrijven, instellingen en bewoners op ook een tegel te laten plaatsen”, vervolgt Weber. “Een tegel aanvragen kan bij Rotary Club Leiderdorp (info@rotaryleiderdorp.nl) en is in principe gratis zo lang de voorraad strekt. De gemeente zorgt dan voor de plaatsing!”

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn