menu

Gratis bloembollen van het MEC

Kan je niet wachten op een fleurig voorjaar? Ook in december is er nog tijd om bolletjes te planten. Om je alvast op weg te helpen kun je bij het MEC nu gratis een zakje biologische krokusbollen halen. Leuk om deze lente van te genieten én goed voor de insecten! Wees er snel bij want OP=OP

Plant de bollen in de grond of in een mooie pot. Vriest het hard? Dan kan je beter even wachten met planten.

Bollen zijn er in verschillende soorten en maten. Narcissen, tulpen en sneeuwklokjes bijvoorbeeld. Wil je helemaal duurzaam doen? Ga dan voor biologische bloembollen van inheemse verwilderingssoorten. Veel gewone bollen worden behandeld met gif en dat is slecht voor de insecten.

De tuin winterklaar

We hebben goed nieuws voor de luie tuinier! Want vogels, insecten en egeltjes zijn blij met luie tuinmannen en -vrouwen.

Laat de uitgebloeide en dode delen van planten lekker staan tot het voorjaar. Insecten zoeken in de herfst namelijk een plekje om te overwinteren. Ze kruipen bijvoorbeeld graag weg in lege zaaddozen van planten, of onder een hoopje van takjes en bladeren. Laat als het even kan ook de bladeren lekker liggen, in de borders vormt dat in de winter een beschermende deken tegen kou en wind.

Lees hieronder meer tuintips voor het najaar:

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn