menu

Groene Piet zamelde speelgoed in voor Oekraïners

De afgelopen twee weken zamelde Groene Piet speelgoed in voor Oekraïense kinderen. Het Milieu Educatief Centrum (MEC) organiseerde deze actie. Iedereen die thuis speelgoed over had, kon dit inleveren.

Piet bleef na pakjesavond nog even in Nederland om speelgoed in te zamelen. Ook organiseerde hij activiteiten in het MEC. Tijdens een activiteitenmiddag op 7 december konden kinderen cadeautjes ruilen. Zij konden ook een pietenspeurtocht doen.

Groene Piet staat voor duurzaamheid. Hij wil graag dat we zo min mogelijk speelgoed weggooien. Door deze actie kunnen kinderen spelen met speelgoed waar een ander kind niet meer mee speelt.

Donderdag 15 december kregen kinderen van Oekraïense vluchtelingen hun cadeaus. Dit gebeurde tijdens een kerstdiner dat Incluzio Leiderdorp organiseerde.

Piet wil graag iedereen bedanken die heeft geholpen met het inzamelen van het speelgoed. Ook bedankt Piet de Rotary Club Leiderdorp, Noorda & Co en de plaatselijke bakkerij Van Maanen. Zij zorgden ervoor dat het kerstdiner kon plaatsvinden. En tot slot: Albert Heijn uit Winkelhof bedankt! Deze verzorgde eerder de welkomstpakketjes voor Oekraïners.

Bron: Groene Piet zamelde speelgoed in voor Oekraïners (leiderdorp.nl)

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn