menu
MEC Leiderdorp -

Het NK-Tegelwippen is weer gestart, doe mee!

Het NK-Tegelwippen gaat op 21 maart weer van start! Leiderdorp doet natuurlijk ook weer mee. Help jij ook mee om ons mooie dorp nog groener te maken?

Jij kunt ook meedoen door tegels te wippen in jouw eigen voor- of achtertuin. En die te vervangen door prachtig gras, bloeiende planten of bomen. Zo wordt het een fijne en gezellige plek voor jou en je buurtgenoten. Maar ook voor insecten en andere dieren. Een groene tuin is op warme dagen ook nog eens lekker koel. En wist je dat een groene tuin ook nog eens heel gezond is?

Doe jij ook mee?

We nemen het dit jaar op tegen Voorschoten, Oegstgeest en Kaag en Braassem, in de poule ‘regio071’.  Welke 071 gemeente wordt de winnaar en wipt de meeste tegels?

Lees hieronder hoe je mee kunt doen. Dit jaar laat je je gewipte tegels gemakkelijk ophalen door de tegeltaxi!

Samen voor een GROEN Leiderdorp; GOED, gezond en gezellig!

 

 

Zo doe je mee
1) Haal tussen 21 maart en 31 oktober 2024 zo veel mogelijk tegels uit je tuin en vervang die voor groen.
2) Maak een voor- en na foto (deze heb je later nodig)
2) Geef je gewipte tegels hier door, dan worden ze bij de score van de gemeente Leiderdorp opgeteld. Alleen gemelde tegels tellen mee.
3) Kun je wel wat groentips en – inspiratie gebruiken? Kom dan naar ons gratis tweewekelijkse Groene Spreekuur in het Milieu Educatief Centrum!
4) Lever jouw gewipte tegels in bij de milieustraat.
5) Of laat ze ophalen door de tegeltaxi, dit werkt zo:

  • Stuur een bericht naar mec@leiderdorp.nl met naam, adres en het aantal tegels dat je wilt laten ophalen, de maximum hoeveelheid tegels is 0,5 kub.
  • Je ontvangt bericht wanneer de tegels worden opgehaald, dit is altijd op een woensdag.
  • Plaats de tegels bij voorkeur in een gratis big bag (verkrijgbaar bij de milieustraat)
  • Zet de big bag/tegels op een plek waar onze kraan erbij kan: dus niet onder bomen of lantaarnpalen en niet in de buurt van auto’s of paaltjes. Is dat wel het geval, dan kunnen wij uw tegels niet meenemen. Zie ook de richtlijnen voor aanbieden van puin en tegels.

 

 

 

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn