menu
MEC Leiderdorp -

Inspiratie: vergroen ook je tuin, schoolplein of bedrijfsruimte

Minder tegels en meer groen is goed voor de natuur, maar ook vooral leuk én gezond voor onszelf. Zeg nu zelf: in een groene tuin met veel leven geniet je toch nog meer? Maar ook een schoolplein en de buitenruimte bij een bedrijf lenen zich prima voor meer groen.

Spelen? Dat kan beter in het groen!
Opgroeiende kinderen ontwikkelen zich. Dit doen ze mentaal, maar ook fysiek. En deze fysieke ontwikkeling staat onder druk, omdat ze steeds minder buiten zijn, terwijl de beeldschermtijd toeneemt. Een oplossing? Groene schoolpleinen!

Maak je organisatie groen
Ook als bedrijf kun je bijdragen aan een groener Nederland! Een groene werkomgeving zorgt voor minder stress en dus blije werknemers. Het stimuleert om in de lunchpauze naar buiten te gaan of buiten te vergaderen.

Laat je inspireren door anderen
Maar hoe pak je dat aan zo’n groene tuin, schoolplein of werkomgeving?
Op de website van het NK Tegelwippen vind je het heel veel tips en inspiratieprojecten van anderen:
Bekijk alle groentips en laat je inspireren door alle mooie groene projecten!

Enthousiast geworden? Start jouw vergroeningsproject(je)
Wil jij ook graag aan de slag met je eigen tuin, schoolplein of werkomgeving? Dat doe je goed! Mobiliseer andere groenliefhebbers en ga aan de slag.
De gemeente Leiderdorp doet mee aan het NK Tegelwippen en stimuleert zo vergroeningsinitiatieven. Jij kunt met jouw vergroeningsactie ook meedoen. Help jij onze mooie gemeente nog groener te maken?

Zo doe je mee met NK Tegelwippen
1) Wip tussen 21 maart en 31 oktober 2024 zo veel mogelijk tegels en vervang die voor groen.
2) Maak een voor- en na foto (deze heb je later nodig)
2) Geef je gewipte tegels hier door, dan worden ze bij de score van de gemeente Leiderdorp opgeteld. Alleen gemelde tegels tellen mee.
3) Kun je wel wat groentips en – inspiratie gebruiken? Kom dan naar ons gratis tweewekelijkse Groene Spreekuur in het Milieu Educatief Centrum! Of stuur een bericht naar mec@leiderdorp.nl
4) Lever jouw gewipte tegels in bij de milieustraat!

 

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn