menu

Over de MEC tuin, tuinvrijwilligers en tegelwippen!

De MEC tuin wordt steeds mooier! Alles groeit en bloeit en de tuin krijgt steeds meer bezoekers. Niet alleen hommels en vlinders weten onze tuin te vinden, maar ook zien we steeds meer wandelaars een kijkje komen nemen. Hartstikke leuk! Onze stagiaire Melody had begin dit jaar een mooi plan voor de tuin gemaakt en wat is het geweldig om nu het resultaat ervan te zien. Ze kreeg laatst een groot compliment van onze bovenbuurvrouw: de tuin heeft er nog nooit zo mooi uitgezien! Melody straalde toen ze het hoorde!

De tuin ziet er nu ook zo goed uit mede door de hulp van vrijwilligers die ons af en toe een handje komen helpen. Wat is dat fijn! Er is namelijk altijd wel wat te doen in de tuin. Denk aan ‘onkruid’ of uitgebloeide bloemen verwijderen, water geven of kruiden plukken voor onze kruidentafel.

Laatst hadden we een speciale klus: we hebben tegels gewipt! Tot en met eind september loopt het NK Tegelwippen: ’tegels eruit, groen erin’. Natuurlijk willen we als MEC het goede voorbeeld geven! We hebben nu een start gemaakt met een pad, maar ook de andere paden zullen nog worden aangepakt. Het pad is smaller geworden, maar door de ruimte tussen de tegels nog breed genoeg voor een rolstoel of kinderwagen. Zo is er meer ruimte voor groen! Waarom is dit juist nu zo belangrijk? Dat kun je hier lezen. En wat die plantjes tussen de tegels zijn? Dit zijn stoepplantjes! Gewoon verplaatst van het ene plekje in de tuin naar het andere.

Lijkt jou het ook leuk om aan de slag te gaan in onze tuin? We kunnen nog groene vingers gebruiken! Laat het ons weten via: mec@leiderdorp.nl

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn