menu

Raamtentoonstelling Werelddoelen

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit in 2030? En wat kan je zelf doen om de wereld een beetje beter te maken? De groepen 7 van basisschool de Schakel dachten hierover na en tekenden posters met hun goede voornemens. Deze zijn in de kerstvakantie te bezichtigen op de ramen van het Milieu Educatief Centrum (MEC) Leiderdorp aan de Van Diepeningenlaan.

De posters werden gemaakt tijdens een lesproject over de 17 Werelddoelen van de Verenigde Naties. De Werelddoelen (Sustainable Development Goals) moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een eerlijke en duurzame plek is voor iedereen. Iedereen kan hieraan zijn steentje bijdragen: volwassenen, bedrijven maar ook kinderen.

Lesproject

Het MEC organiseerde dit schooljaar voor het eerst een lesproject rond de Werelddoelen. Het project is bedoeld voor de bovenbouwleerlingen van de basisscholen in Leiderdorp. Het MEC geeft een les over de 17 Werelddoelen, gemaakt door SDG Nederland. Ook een bezoek van wethouder Rik van Woudenberg en het maken van een poster zijn onderdelen van het project.

Gastlessen

De afgelopen maanden gaven het MEC en de wethouder de eerste gastlessen op basisschool de Schakel, de Kastanjelaan en ’t Bolwerk. Zij gingen met leerlingen in gesprek over grote vraagstukken als klimaatverandering, energie en vervuiling. Waar maken leerlingen zich zorgen over en nog belangrijker: kunnen ze bedenken wat ze er zelf aan kunnen doen? De leerlingen dachten goed na. Acties als ‘de verwarming lager zetten en een warme trui aan doen’, ‘afval opruimen om school’ en ‘korter douchen’ werden genoemd. De leerlingen van de groepen 7 van basisschool de Schakel maakten ook posters. Ze tekenden hoe hun ideale wereld eruit ziet en welke acties ze daarvoor gaan nemen.

Raamtentoonstelling

Nieuwsgierig naar de Werelddoelen en goede voornemens van de kinderen? Wandel dan in de kerstvakantie langs de ramen van het MEC in de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110e. Loop voor de tentoonstelling buitenom, richting de entree van Park de Houtkamp.

Meer weten over de Werelddoelen? Kijk dan op: www.sdgnederland.nl of www.17doelendiejedeelt.nl

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn