menu

Roze sprinkhaan gespot in de MECtuin

De roze sprinkhaan is een bijzondere verschijning. Eigenlijk is het gewoon een ‘bruine sprinkhaan’, maar deze heeft een soort albinisme. Bij sprinkhanen leidt dit dan tot een roze variant. Een grapje van de natuur eigenlijk. En een van deze mooie diertjes zit nu dus in de tuin naast het Milieu Educatief Centrum.

Deze tuin hebben we in het voorjaar helemaal herzien. Hierin heeft onze stagiaire Melody Dijkstra een belangrijke rol gespeeld. In de tuin vind je drie bedden. Een theetuin, een bloementuin en een kooktuin. Op dinsdag- en woensdagmiddag zetten we buiten kruiden neer die je kunt meenemen om er thuis wat lekkers van te maken.

Behalve lekker voor mensen, is de tuin ook een paradijs voor allerlei bijen, hommels, vlinders en andere insecten. Op een zonnige dag is het er een gegons van jewelste. Achter in de tuin is ruimte gemaakt voor een natuurlokaaltje. Hier zetten we banken neer, zodat we tussen de bloemen en de beestjes van alles kunnen vertellen en laten zien van de natuur. Kom vooral een keer kijken. We zijn er in de zomervakantie zeker op dinsdag- en woensdagmiddag. Woensdagmiddag proberen we ook telkens leuke activiteiten voor kinderen aan te bieden.

Heb je wat te vragen, of wat leuks gezien, laat het ons weten: mec@leiderdorp.nl

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn