menu
MEC Leiderdorp -

Samen natúúrlijk duurzaam in De Winkelhof 7 oktober

Op zaterdag 7 oktober 2023 staat er van 10.00 tot 15.00 uur een Samen natúúrlijk duurzaam kraam in de Winkelhof. Energiecoaches en de Energiehulp geven je gratis tips om energie te besparen, de Rotary vertelt over de tegelactie ‘Hier begint de zee’ en voor de kinderen is er een zwerfafvalbingo!

Gratis energiebesparingsadvies
De energie coaches staan deze dag voor je klaar, om al je vragen over energie besparen te beantwoorden. Als je dat wilt, kun je een afspraak maken voor een gratis huisbezoek met als resultaat een praktisch energiebesparingsadvies; met daarin alle dingen die jij kunt doen om je huis  energiezuiniger te maken.

Onze energiehulp monteert voor jou
In de ochtend is ook Johnny Vis, de Energiehulp (gemeente Leiderdorp) aanwezig. Hij is er voor iedereen die praktische hulp kan gebruiken bij energie besparen. Gratis, makkelijk en snel. Als je dat wilt, komt hij bij je langs en neemt materialen als ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie mee. Deze brengt hij desgewenst direct aan. Deze service is voor iedereen die het niet zelf kan of het niet kan betalen.

Hier begint de Zee
Sinds kort liggen er rond de Winkelhof 9 tegels met de tekst ‘Hier begint de Zee’. De tegels zijn ontworpen door de Rotary Club en moeten je als voorbijganger bewust maken dat als je afval op straat gooit, het via het riool en rivieren naar de zee stroomt. De zee begint dus eigenlijk al bij de putten op straat. De Rotary vertelt er over in de kraam. Op vrijdag 6 oktober onthult wethouder Herman Romeijn officieel de tegel bij De Gading.

Zwerfafvalbingo voor kinderen
Voor de kinderen is er een zwerfafvalbingo. Hoeveel soorten afval van je bingokaart kun jij vinden? Verdien met je speurtocht een lekkere traktatie. Lijkt het jou leuk om af en toe afval te verzamelen? Met een groep gelijkgestemden. Of juist in je eentje tijdens het wandelen of hardlopen bijvoorbeeld? Alison Bartlett van het Milieu Educatief Centrum Leiderdorp staat met afvalgrijpers en vertelt je er alles over.

Kom ook langs en profiteer van gratis advies
We nodigen je van harte uit om langs te komen en al je vragen te stellen.
Alle tips en adviezen zijn gratis. Doe er je voordeel mee. We zijn aanwezig van 10.00 tot 15.00 uur!

Je vindt de kraam in De Winkelhof voor de Dirk van de Broek.

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn