menu

Meer informatie bij de bingo ‘doe eens duurzaam’

Slim omgaan met regenwater staat hoog op de agenda voor een duurzame toekomst. Het klimaat verandert. Er zijn meer droge, maar ook meer kleddernatte periodes. In de bingo ‘doe eens duurzaam’ kom je een aantal opdrachten hierover tegen. Gebruik deze informatie.

Wadi’s

Het woord wadi komt uit het Arabisch en betekent letterlijk droogvallende rivier. Wadi is in het Nederlands ook een afkorting voor een paar moeilijke woorden: Water Afvoer door Drainage en Infiltratie. In een wadi wordt een teveel aan regenwater opgevangen en bewaard voor drogere tijden. Je vindt wadi’s in verschillende Leiderdorpse wijken en in de Houtkamp. Kun jij er ook één vinden?

Boomspiegels

Je kunt in Leiderdorp in overleg met de gemeente een boomspiegel adopteren. De boomspiegel is het stukje groen rondom een boom.

Kijk maar eens hoe mooi het kan worden. Hoe meer beplante boomspiegels hoe meer regenwater kan worden opgenomen. Bloemen zien er leuk uit, maar dienen ook als voedsel voor bijen en andere insecten.

Bron: IVN Dichterbij

Halfopen beton

In de meeste straten kan het regenwater moeilijk de grond in stromen. Er ontstaan grote plassen totdat het water is verdampt en niet meer beschikbaar is voor het grondwater en de planten die in de berm groeien. Daar is wat slims op bedacht. Halfopen betonplaten. Die vind je in Leiderdorp o.a. bij de parkeerplaats van het gemeentehuis. Ga maar eens kijken.

Zo voorkomen we met elkaar wateroverlast

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn