menu
MEC Leiderdorp -

World Cleanup Day in Leiderdorp

Leiderdorp, 17 september 2022 – Zaterdag was het dan zover; de internationale World Cleanup Day. Over de hele wereld gingen mensen op pad om de wereld een stukje schoner te maken. Ook in Leiderdorp werden de handen uit de mouwen gestoken.

Opruimactie

Ondanks de slechte weersvoorspellingen was er toch een flinke groep inwoners op de been. Straatjutters, leden van de Rotary, medewerkers van het MEC en enkele belangstellenden gingen samen met wethouder Bob Vastenhout aan de slag.Met grijpers, afvalzakken en handschoenen werden de straten rondom het gemeentehuis afgezocht op zwerfafval. “Er lag van alles. Sigarettenpeuken, los slingerend plastic, halve kattenbakken tot een broodmes aan toe. Binnen twee uur werden maar liefst 29 vuilniszakken vol troep gevuld” aldus Ans Hogenboom van de Straatjutters.

Tegels tegen zwerfafval

Voor de entree van het gemeentehuis ligt inmiddels ook een speciale tegel om inwoners bewust te maken van het zwerfafval probleem. Afval zoals plastic hoort in de afvalbak en niet op straat. Via putten komt het namelijk in het riool of in de rivier terecht. Zo stoomt het naar zee en veroorzaakt daar de plastic soep. De opvallende tegel met de tekst ‘Hier begint de zee; Niets ingooien a.u.b.’ is een initiatief van de Rotary Club. Het Hoogheemraadschap Rijnland en de gemeente Leiderdorp ondersteunen deze actie. De bedoeling is dat er nog veel meer van deze tegels komen te liggen in Leiderdorp. Wil je ook een tegel aanvragen voor jouw Club, vereniging, bedrijf of instelling? Neem dan contact op met het MEC. Want samen opruimen is belangrijk, maar we stoppen het probleem pas als we zwerfafval voorkomen.

Zelf iets doen tegen zwerfafval? Dat kan!

Heb je de world Cleanup Day actie gemist, maar wil je toch ook iets doen tegen zwerfafval? Zwerfafval opruimen lan natuurlijk het hele jaar door. Loop lekker een rondje in je buurt en ruim de troep op die je tegen komt. Ga je liever samen met anderen op pad? Meld je dan aan bij de Straatjutters. Zij gaan iedere vrijdag en zaterdag samen aan de slag. Meer weten? Een afvalgrijper lenen? Of een tegel aanvragen voor je buurt of club? Kijk op: onze themapagina, www.goedleiderdorp.nl en www.straatjuttersleiderdorp.nl

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn