menu
MEC Leiderdorp -

Basisscholen – Aanbod & aanvragen

Het MEC heeft een ruim aanbod van lessen over natuur en duurzaamheid. Er zijn diverse excursies en lespakketten te boeken.

Duurzame basisvorming

Onze educatie is bedoeld om leerlingen voor te bereiden op hun rol in de maatschappij. Het wordt hierin steeds belangrijker te denken vanuit duurzaamheid. Wil je meer weten over onze visie op duurzaamheidseducatie, lees dan dit document.

Wist u dat?

We zijn steeds bezig om onze lessen te verbeteren en meer aan te laten sluiten op de ontwikkelingen in het onderwijsveld. ‘Onderzoekend en ontdekkend leren’ is een voorbeeld hiervan.

Ons aanbod is onder te verdelen in vijf duurzaamheidsthema’s:  ‘Water’, ‘Energie & klimaat’, ‘Afval & grondstoffen’, ‘Voedsel’ en ‘Natuur & biodiversiteit’.

Maatwerk

Het MEC wil vraaggericht werken. Vanaf groep 5 werk je misschien met thema’s. Als daar bij ons ruimte voor is, kun je de bovenbouwlessen ook op andere tijdstippen aanvragen dan in ons schema staat. Mocht je een activiteit op een ander moment willen boeken, stuur dan een mail. We nemen dan contact met je op.

Wie kan boeken?

Leerkrachten en coördinatoren van basischolen uit Leiderdorp.

Wanneer kan ik boeken?

Zodra het aanbod online staat kun je boeken tot de periode is volgeboekt.

Waar en hoe kan ik boeken?

Je kunt via Verwonder om de Hoek een activiteit of lespakket boeken. Het aanvraagformulier wijst zich vanzelf.

Je kunt zelf de dag en tijd kiezen die het beste schikt uit het overzicht. Daarna ontvang je een bevestiging via e-mail en later nog een herinneringsmail.

Vragen of hulp nodig?

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden, neem dan contact op via het contactformulier. Even bellen kan natuurlijk ook: (071) 5412216

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn