menu

Nieuwe bomen en bomenpad bij basisschool de Regenboog

In het kader van het project ‘Samen natuurlijk doen op het plein’ ontving basisschool de Regenboog vier nieuwe bomen van de gemeente Leiderdorp voor op het schoolplein. De eerste boom werd samen met de leerlingen van groep 5/6 geplant. Hierna deden de leerlingen een ‘bomenpad’ met opdrachten rondom de school, waarbij ze van alles leerden over bomen. Het bomenpad en de lessen eromheen zijn georganiseerd door het Milieu Educatief Centrum (MEC) Leiderdorp.

Planten van de bomen
Op woensdag 10 maart werden de bomen geplant. Het zijn vier verschillende soorten: Esdoorn, Moeraseik, Hopbeuk en Linde. De leerlingen van groep 5/6 mochten bij het planten van de eerste boom aanwezig zijn en dat vonden zij erg leuk! Als dank voor de hulp van groep 5/6 gaf de juf de boom de eretitel ‘de boom van groep 5/6’. Hierna startte het bomenpad. In groepjes deden de leerlingen opdrachten bij bomen rondom school. Tijdens de opdrachten ontdekten de leerlingen onder andere dat ‘dood hout leeft’ en ze leerden hoe een boomknop in elkaar zit.

Samen natuurlijk doen op het plein
Met het project ‘Samen natuurlijk doen op het plein’ biedt het MEC scholen de mogelijkheid om op verschillende manieren de natuur een handje te helpen. Dit schooljaar kan nog het materialenpakket ‘Queen bee’ aangevraagd worden. Het pakket bevat bloemenzaadjes en materialen om het schoolplein aantrekkelijker te maken voor bijen en vlinders. Kijk voor de projecten op: www.mecleiderdorp.nl/scholen en klik op ‘aanbod’ of neem voor meer informatie contact op met het MEC via mec@leiderdorp.nl .

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn